Sådan kan du betale mindre i skat

Afredaktionen_dk

Sådan kan du betale mindre i skat

Denne guide kommer til at fokusere på diverse fradrag, sådan så du ikke snyder dig selv. Der er ikke tale om en guide, hvor man snyder systemet. Vi har lavet en lille liste over diverse fradrag, som mange danskere desværre glemmer. Derudover husker vi dig lige på en lille ting omkring investeringer til sidst i denne artikel.

Det kan godt være, at du tænker, at man ikke har behov for at gå igennem sine fradrag, fordi det er minimalt, hvad man kan få. Måske har du ret, fordi du er SU. Men for nogle folk kan det virkelig betale sig, og de ender med at få rigtig mange penge tilbage i skat.

Her er nogle eksempler på glemte fradrag

Et af de mest kendte fradrag er selvfølgelig befordringsfradraget. I daglig tale kalder man dette for kørselsfradrag. Har man mere end 12 kilometer til arbejde, så kan man anvende dette fradrag. Skat ved godt, at hvis du har længere “end normalt” på arbejde, så har du nok nogle ekstra omkostninger til transport, som du så kan trække fra (få fradrag for) her. Der er forskellige satser, og de afhænger af distancen til din arbejdsplads. Skat regner med 216 arbejdsdage om året på grund af ferier, weekender og meget andet.

Kontingenter til fagforeninger og A-kasser kan også trækkes fra i skat. Du får altså et fradrag på op til 6.000 kroner om året. Du skal dog huske at indberette det i rubrik 50. Mange glemmer dette og snyder sig selv. Betaler du derfor til disse ting, så er det en god idé at udregne dine årlige udgifter til det.

For investorer kan det være svært at forholde sig til diverse fradrag for tab. Dette gør sig specielt gældende for bitcoin investorer, da fradragene er meget mærkelige på det punkt. Du kan derfor med fordel sætte dig ind i skattereglerne her.

Om forfatteren

redaktionen_dk editor

Skriv et svar