4 grunde til hvorfor du skal ud af boligen og stemme

Afredaktionen_dk

4 grunde til hvorfor du skal ud af boligen og stemme

Mange retfærdiggør deres grund til ikke at stemme, ved at sige at deres stemme ikke tæller. Dette passer slet ikke. Faktisk kan det at du stemmer, gøre at dine venner stemmer, som gør at deres venner stemmer. Desuden er der ofte et tæt løb mellem politikkerne, så din stemme tæller meget mere end du tror.

Du vil være med til at bestemme Danmarks fremtid

Måske tænker du at alt er fint, som det er lige nu. Men tænk ikke dette længe, da der sagtens kan komme drastiske beslutninger der gør at lige præcis din hverdag bliver ændret. Måske du går i skole, og pludselig bliver skoledagene forlænget til at være fra klokken 7, til klokken 22. Måske du er i arbejde, og pludselig finder ud af at skatten er steget til 100%. Hvad end du går rundt og laver, så undersøg i hvilken retning du gerne vil have at Danmark tager.

Det er din ret til at stemme, den må du ikke give slip på

I 1915 fik kvinder stemmeret, og fattige fik stemmeret i 1933. Dette var en lang kamp, og de vil sikkert være skuffet over at du ikke stemmer, nu når de har kæmpet for det. Derudover kan man kigge på andre lande i verden hvor stemmeret stadig ikke er tilladt for alle. Så se det som en ret du har til at stemme, og gør brug af din ret.

Du bestemmer hvad dine skatte penge skal bruges til

Hvor meget er det nu vi betaler i skat – tænker du nok. Det ligger til omtrent 42%, og hvis du ikke stemmer, så er du ikke med til at bestemme hvor alle dine penge skal investeres. Skal der investeres i uddannelse, mentalt helbred, forsvaret eller måske kongehuset? Hvad end du er interesseret i, så skal du stemme for at få opfyldt dine ønsker.

Politik handler om mere end bare skat og flygtningehjælp

Politik handler om tryghed, ansvarlighed og et sammenhold. Hvis du ikke stemmer, så kan der være en utroværdig ny statsminister Danmark får. Politik handler om din hverdag og hvis du gerne vil holde dig opdateres på politik og folketingsvalget, så kan du undersøge mere via disse links: https://folketingskandidater.dk/ og https://folketingskandidater.dk/blog/. Der er mange grunde til at stemme, så sørg for at få det gjort.

Om forfatteren

redaktionen_dk editor

Skriv et svar