Sådan opbevarer du og vedligeholder dit fiskegrej bedst muligt

Afredaktionen_dk

Sådan opbevarer du og vedligeholder dit fiskegrej bedst muligt

En fisker er ikke fisker uden sine vaders og sin fiskestang. Men når man bruger det jævnligt, skal man have styr på, hvordan det opbevares og vedligeholdes. Hvis du vil forlænge dit fiskegrej og fiskertøjs levetid, så læs med her.

Sørg for at have plads til opbevaring

Medmindre du er på fisketur hver dag, så skal dit fiskegrej stå i din bolig. Men hvis fiskestangen eller jakken bliver smidt i et hjørne, kan man ende med enten at miste tøjet, eller at det udsættes for slid. Det kan løbe op i mange kroner og ører. Samtidig er det også ren lokkemad for tyve, hvis en fiskestang står ude i den åbne garage. Opbevaringen af udstyret er derfor alfa og omega.

 

Et ordentligt garderobeskab til at opbevare både tøj og udstyr er derfor vigtigt. Man kan ofte skræddersy garderobeskabe, så du kan opdele dit hverdagstøj og beklædning til fiskeri, så det ikke ligger og flyder sammen. Ved at opbevare det i et skab i hjemmet undgår man, at det udsættes for fugt og for sol, hvilket kan forværre kvaliteten.

Vælg noget efter dit behov

Jo mere sikker du er første gang, du vælger din fiskestang, desto mindre er sandsynligheden for, at det skal udskiftes. For det første er det en god idé at finde ud af, hvilken type fisker man er. Er du å fisker? Eller er du vadefisker og har brug for vadejakker?

 

Derudover er det en god idé at vælge noget slidstærkt, samt vandfast og vindfast tøj. Det gælder blandt andet t-shirts, som skal beskytte for både solen og kulden, men også være bevægeligt. Der findes forskellige kvalitetsmærker. Så længe du vælger noget, der kan holde til forskelligt vejr, er du klar.

Sådan vasker du dit fiskertøj

Når du kommer hjem fra en fisketur, skal tøjet naturligvis vaskes. Måske har du svedt igennem efter en varm sommerdag eller er blevet gennemblødt efter en regnfuld dag. Hvis du vil undgå, at der opbygges bakterier, skal de vaskes jævnligt. Mange t-shirts er lavet af nylon, og derfor kan man med fordel smide dem i vaskemaskinen eller vaske dem i hånden. Vælger du førstnævnte, er fremgangsmåden således:

 

  • Vend trøjen på vrangen og læg den i en vaskepose
  • Brug specielt vaskemiddel til sportstøj
  • Sæt vaskemaskinen til koldt vand
  • Lad trøjen lufttørre

Rengør og vedligehold dit grej

De fleste fiskestænger kræver relativt lav vedligeholdelse, da de blot skal opbevares et tørt og mørkt sted. Du kan vælge at rengøre stangen ved at bruge en almindelig vådserviet af og til. Når det gælder hjulet, er det lidt mere omstændeligt. Nogle vælger også at få hjælp fra en ekspert. Her skal du bruge forskelligt værktøj som skruetrækkere og et opløsnings- og smøremiddel. Smøremidlet er ofte drøj i brug, så brug kun en enkelt dråbe ad gangen.

 

 

Om forfatteren

redaktionen_dk editor

Skriv et svar