Meget af den mad vi finder i de danske kølediske, er i dag importeret fra udlandet. Det siger ikke nødvendigvis noget om kvaliteten, men desværre ser vi alt for ofte, at mad bliver transporteret langvejs fra og bliver dårlig undervejs. Det kan være frugt, der transporteres, mens det endnu er umodent eller fisk der næppe kan siges at være friskfanget. Derfor er dansk, frisk mad blevet et hædersmærke i de danske supermarkeder. Vi kan nemlig sagtens opdrætte og lave lækker mad i Danmark uden hjælp udefra.
Derfor er Limfjordsøster gode
Det er den rige madkultur omkring Limfjorden i det nordlige Jylland et godt eksempel på. I det område kan du finde masser af små selvstændige landmænd og lignende, der gladelig sælger hjemmeopdrættet kød og grøntsager i høj kvalitet. Det mest karakteristiske mad for området er og bliver dog det, der kan fanges i selv fjorden. Limfjorden er for eksempel kendt vidt og bredt for deres limfjordsøsters. Køb limfjordsøsters lige her, hvis du gerne vil prøve den hjemmedyrkede og ærkedanske spise og være sikker på høj kvalitet.
Desværre er der mange, der bevidst undgår østers, fordi de bilder sig ind, at de ikke bryder sig om enten den salte smag eller den slimede tekstur. Det er ærgerligt, for som oftest handler det bare om at få sig en østers i den rette kvalitet, og det må limfjordsøsters siges at være. Takket være deres oprindelse i den sunde og næringsrige Limfjord samt den korte vej fra fjord til bord betyder, at Limfjordsøsters er nogle af de bedste øster, du vil kunne opdrive i Danmark. Det giver Limfjordsøsters en helt særlig og kraftfuld smag samt en blød tekstur. Hvis du har lyst til at gøre op med din aversion mod østers, er Limfjordsøsters det oplagte valg.
Anret Limfjordsøsters
Den næste barriere for Limfjordsøsters ved de danske middagsborde er, at de færreste ved, hvordan de bør spise en østers. De fleste er nok klar over processen ved selve indtagelsen, den er trods alt ikke svær at skylle ned, og kan dog også spises alene eller med et glas champagne til en nytårsaften. Alternativt kan man dog også give sine Limfjordsøsters lidt ekstra smag ved at krydre den, spise kål til eller sågar med lidt peberrodscreme. Hvad end du kan finde på at putte ned i den lille skal kan gå, hvilket gør østers til en lækker, lokal og luksuriøs smagsgiver.
Om forfatteren