Det er lovpligtigt at bruge hundetegnet

Afredaktionen_dk

Det er lovpligtigt at bruge hundetegnet

Sørg altid for at din hund bærer hundetegnet

Rigtig mange mennesker har hund og de fleste kender også reglerne. Det sker dog desværre stadig ofte at man finder en løs hund som ikke bærer halsbånd og dermed ikke noget hundetegn. Der er selvfølgelig den mulighed at hunden er sluppet ud fra grunden den bor på uden sit hundetegn. 

Der er desværre også den mulighed at en del hundeejere ignorere reglerne og lovgivningen når det hælder hundeloven. Den siger nemlig at det er lovpligtigt at din hund bærer hundetegnet. 

Hvorfor er det nødvendigt med det hundetegn

Det kan for nogen virke bøvle og irriterende at hunden skal bærer halsbånd og hundetegn men det er faktisk lovpligtigt. Så uanset hvad man synes skal man først og fremmest respektere loven men også de mennesker og andre hunde der er omkring dig. 

Der er nemlig rigtig mange mennesker der er bange for hunde og derfor skal du også have din hund i snor på offentlig grund medmindre andet er skiltet. Hertil skal det være muligt for alle der finder din hund gående løs at læse på hundetegnet hvor hunden høre hjemme så du kan blive forenet med din hund igen.

Et hundetegn kan faktisk redde din hund så den kan blive forsonet med dig igen

Hvis du ser på det hele med positive briller på. Så betyder hundetegnet faktisk at folk der finder din hund er i stand til at kontakte dig så du kan få din hund tilbage igen. Det er faktisk kritisk med det hundetegn for hvis din hund ikke bære hundetegnet eller halsbånd er den svær at holde fast og du er også umulig at kontakte fordi ingen ved hvem du er. 

Det tilrådes derfor kraftigt at du bruger hundetegnet altid på din hund. Så kan du sove trygt om natten velvidende at hvis din hund løber væk så er der stor sandsynlighed for nogen finder din hund og kontakter dig. I den forbindelse anbefales det at dit telefon nummer altid står på hundetegnet.

Læs meget mere om hund i Danmark på gladforhund.dk

 

Om forfatteren

redaktionen_dk editor

Skriv et svar