Kom i godt humør med fisk i hjemmet

Afredaktionen_dk

Kom i godt humør med fisk i hjemmet

At have fisk i hjemmet gør det mere levende, og måske sætter det også et eksotisk præg på dit hjem. Der er masser af gode grunde til at have fisk. Det er hyggeligt, det pynter og det giver liv i hjemmet.

Det kan dog være svært som nybegynder at passe fisk, og der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man beslutter sig for at fylde et akvarie med fisk. Læs med her og få nogle gode råd til at komme i gang.

Vælg de rigtige fisk

Det er ikke alle fisk, der trives lige godt sammen. Det er vigtigt, at du vælger nogle fisk, som kan dele akvarie uden at blive stressede. Det kommer måske bag på mange, men fisk er et dyr, som nemt bliver stresset, og det kan være en årsag til sygdom, og i uheldige tilfælde, tidlig død.

For at finde ud af hvilke fisk der trives sammen, er det en god idé at købe en bog eller to om fisk og akvarier, så du kan vælge den rigtige kombination fra starten af.

Foder

Dine fisk skal naturligvis fodres, og her er det også en god idé at sætte sig lidt ind i, hvordan du skal kombinere foder, for at dine fisk får det godt. Køb fiskefoder som noget af det første, når du får et akvarie. Det er en god idé at købe tørfoder til daglig fodring og derudover frostfoder, som er godt at give dem et par gange i ugen som supplement.

Et sundt akvariemiljø

Alle de flotte planter, man ofte ser i et akvarium, er ikke kun til pynt. De er med til at sørge for, at der er et sundt miljø i vandet. Med planter i akvariet bliver fiskene udsat for færre affaldsstoffer, og fisk vil gerne gemme sig i planter, så der er flere grunde til at investere i vandplanter.

Det kan dog være svært at holde liv i planterne, og både for planternes og fiskenes skyld bør en tredjedel af vandet i akvariet skiftes en gang om ugen. Derudover er det vigtigt, at du har et filter i akvariet, som filtrerer stoffer, der er skadelige for fiskene eller planterne. Også her findes der et hav af muligheder, og det er en god idé at læse om dem.

Læs læs læs

Det kan være svært at finde rundt i alle de ting, man skal vide, når man passer fisk. Fisk er sarte dyr, og hvis ikke man gør det rigtigt, lever de ikke længe. Læs derfor en masse om pasningen af fisk i akvariebøger så du kommer godt i gang.

Om forfatteren

redaktionen_dk editor

Skriv et svar