Konkrete tips til at starte med at træne

Afredaktionen_dk

Konkrete tips til at starte med at træne

Konkrete tips til at starte med at træne

Træning er sundt, det giver energi, og det gør, at man kan få en flot og skarp krop. Men hvordan kommer man i gang? Det er det store spørgsmål, som mange har brug for vejledning til. I dette indlæg giver vi nogle konkrete tips til, hvordan man kan starte på en sund måde.

Begynd stille og roligt

Hvis man har været kontormus i mange år, og ikke har gjort særlig meget ud af at bevæge sig, så bliver man nødt til at starte stille ud. Hvis man ikke starter stille ud, så kan man ende med skader, men også mangel på motivation efter kort tid.

Mange laver den fejl, at de træner hver dag i de første 14 dage, og så falder de fra, fordi alt deres motivation er brugt på den korte tid. Det er den tendens man ser hvert år i januar, fordi alle sætter et nytårsforsæt, og herefter træner hårdt på at nå det.

Hvis man begynder stille og roligt, så vil man kunne opbygge en vane, som varer ved. Og det er helt kort essensen til at blive ved med at træne, at få den gode vane, så man tager afsted pr. automatik.

Tæl dine kalorier

Hvis man siger til sig selv, at nu skal alt mad være sundt, så går man sådan ca. død i det et par dage efter. Derfor anbefaler vi, at man tæller sine kalorier i stedet, og spiser det man har lyst til. På den måde kan man få lækker mad, samtidig med, at man kan få resultater på sin træning.

En af grundene til, at man ikke skal ændre sin kost drastisk fra dag 1, er samme grundlag som vi snakkede om med træningen. Chancen for at miste motivationen er højere, og man ender typisk med at miste motivationen kort tid efter.

Når man begynder at ænder sin mad, så er det dog vigtigt, at man sørger for at få nok protein. For nogle kan dette være svært, hvor det for andre kan være legene let. Det vigtigste at vide her er, at man ikke kan få for mange, men man sagtens kan få for lidt.

Om forfatteren

redaktionen_dk editor

Skriv et svar