Fisketuren der gik i fisk

Afredaktionen_dk

Fisketuren der gik i fisk

Det er socialt at drikke, og det er måden at mødes over et glas vin eller en kold øl. Der er noget socialt gruppedannelse over det, og derfor er det ganske naturligt at tænke alkohol ind i forskellige sociale sammenhænge. Det kan dog få lidt for meget betydning, og hvis der bliver drukket rigeligt, kan det også gå udover hele oplevelsen, og hvis en ender med at drikke væsentligt mere end de andre, og der kommer en uheldig side frem, kan dette også have den effekt, at den sociale sammenkomst pludseligt bliver knapt som hyggelig.

Fisketuren der gik i fisk

Et eksempel kan være en fisketur med vennerne. En hel dag sammen, hvor I skal hygge og have kvalitetstid sammen. Det er her, i knytter stærkere ben ved at dele fælles oplevelser ud fra fælles interesser. Dette er et typisk eksempel på en social sammenkomst, der i mange tilfælde inkluderer alkohol.

Det kan være, I drikker før fisketuren, under fisketuren og efter fisketuren. Der kan altså hurtigt komme en del genstande i kroppen, og promillen kan i løbet af dagen blive høj. Der er desværre stor forskel på, hvordan folk bliver, når de enten er berusede eller fulde. Nogle kan blive aggressive og hurtigt sprede generel dårligt humør, der meget hurtigt kan ødelægge den gode og hyggelige stemning.

En super hyggelig dag, der startede godt, kan altså udvikle sig meget hurtigt til at blive en dag, der skal overstås og afsluttes, hvis en eller flere har fået for meget at drikke. Dettte kan også være farligt, hvis en eller flere af jer kæmper med et alkoholproblem. Her vil sociale sammenhænge nemlig fungere som den oplagte mulighed for at få lidt at drikke, og pludseligt bliver den ene flaske skiftet ud med den anden.

Få hjælp med alkoholrådgiving

Hvis du har en person i din omgangskreds, der lidt for tid kigger lidt for dybt i flasken, kan du være der for personen ved at vise, at du står til rådighed og altid er klar på at lytte, hvis personen har behov for det. Det kan nemlig være denne lille forskel, der gør, at personen vælger at række ud efter hjælp. Med alkoholrådgivning kan man også få tilstrækkelig hjælp til at komme sit misbrug til livs. Her får man fat I rådgivere, der kan være gode at snakke med, og som kan hjælpe en videre til effektiv hjælp.

Om forfatteren

redaktionen_dk editor

Skriv et svar