Hvad der skal og ikke skal stå på et hundetegn

Afredaktionen_dk

Hvad der skal og ikke skal stå på et hundetegn

Et hundemærke er en metalplade, der indeholder oplysninger om dyret. I denne artikel vil vi diskutere, hvad der skal på et hundetegn, og hvad der ikke skal på et hundetegn, samt hvad du ellers bør tænke på, når du skal købe et hundetegn til dit kæledyr.

Hvad er et hundetegn?

Et hundemærke er en metalplade, der indeholder oplysninger om dyret. Det er en form for sikkerhed for hundeejeren, hvis man skulle risikere, at hunden løb væk. Hvis en hund bliver væk, kan man hurtigt se hvem der ejer den, ved at kigge på hundens hundetegn.

Hvad skal der stå på mærket?

Det er et lovkrav, at hunden skal gå med lovpligtigt hundetegn fra den er 3 måneder gammel. På skiltet er det ligeledes lovpligtigt, at ejers navn skal stå på det, samt adressen ejer, og hund bor på. Det er de 2 ting, der som minimum skal stå på hundeskiltet.

Det kan dog være en god ide, også at skrive et telefonnummer på, da det gør processen dét nemmere, hvis hunden løber væk, at dem, der finder hunden hurtigt kan ringe til ejer, og fortælle, hvor hunden kan hentes henne.

Hvad bør der ikke stå på den?

Før alt andet er der nogle ting, der absolut ikke må stå på på hundemærket. I gamle dage, og stadig nogen gør det, ved at skrive hundens navn på hundeskiltet. Men dette frarådes nu, da der er kommet mere fokus på hundetyveri. Tyve har potentielt større mulighed for at stjæle en bortløben hund, hvis de kender hundens navn. På den måde kan de bedre danne sig en relation til hunden, ved at nævne dens navn.

Bestil et hundeskilt online

Udover, at du kan købe hundeskilte i fysiske dyrebutikker, så kan du også lave dit egent helt unikke hundeskilt online. Du kan vælge skiltet lige præcis, som du godt kan lide den, og som passer til din hund. Vælg mellem alverdens former, former, motiver og du kan også vælge hvilken skrifttype indgraveringen skal skrives med. Du kan endda vælge forskellige pyntegenstande på det, såsom billeder, og similiten. Sørg nu for, at hundeskiltet ikke er for stort, hvis hunden er lille, og omvendt med store hunde, her bør skiltet ikke være for lille. Og husk på, at hvis du køber til en hvalp, så vil hunden vokse.

Læs mere om Hundetegn, hvor du også kan bestille dit næste hundeskilt. Prisen er kun 75 kr, det er inklusiv gravering og ring, så den kan sidde i stort set alle halsbånd.

Om forfatteren

redaktionen_dk editor

Skriv et svar